MALATYA / BATTALGAZİ - Atatürk Kız Anadolu Lisesi

90(422)3265360
Selçuklu Mahallesi Tekke Sokak No 16 PK 44050 Battalgazi Malatya
Vizyon
Sürekli gelişime inanan, okuyan, araştıran, analiz ve sentez yapabilen, bilgili, becerili, kendine güvenen bireylerin yetiştiği; bütün öğrencilerin çağdaş ve bilime dayalı bir eğitim ortamında, yaşama ve bir üst öğrenime hazırlandığı; Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı; yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin elbirliği ile çevrede, ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde örnek bir "model okul" olmaktır.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda çağdaş, demokratik, yenilikçi, saygılı ve hoşgörülü bireyler yetiştirmek; eğitim ve öğretim programını bireysel farklılıklar ve çevre faktörlerini de göz önünde tutup sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayarak yeteneklerin gelişmesine ortam hazırlamak, irdeleyen, sorgulayan topluma karşı sorumlu bir insan yetiştirmek için çalışmak temel işlevimizdir.
Öğretim Şekli :Okulumuz tam gün öğretim yapmaktadır.
Okulumuzda öğretime sabah 08.00´de başlayıp, 15.20´de bitmektedir.
Okulumuz doğalgazlı merkezi sistemle ısınmaktadır.
İngilizce ve Almanca.
Ulaşım
Çevreyolundan hareket eden "Babuklu - Selçuklu Mh" minibüs hattına binmeleri gerekmektedir.
Yerleşim Yeri
Özel aracı ile okuluza gelmek isteyenler, Çevre yolundaki Sancaktar Mezarlığının yanındaki Doğu garajı yolundan ulaşabilir. Okulumuz Doğu garajı yolundaki Sancaktar konutlarının devamında bulunmaktadır.
Okulumuz Battalgazi ilçesinde bulunmaktadır.
Sportif Etkinlikler
2014-2015 1. Tübitak Bilim Fuarı 2015-2016 2. Tübitak Bilim Fuarı